Reprezentantă a diasporei despre polița medicală: În Canada polița costă 200-300 USD pe lună, iar dacă nu ai, plătești 20 de mii USD dacă ajungi la urgență

O moldoveancă, stabilită cu traiul în Canada, a povestit pe Facebook că achită, lunar, pentru polița medicală, până la 300 de dolari. Dacă nu are poliță, când ajunge...

O moldoveancă, stabilită cu traiul în Canada, a povestit pe Facebook că achită, lunar, pentru polița medicală, până la 300 de dolari. Dacă nu are poliță, când ajunge la urgență, este obligată de autorități să plătească de zece ori mai mult. Liliana Arnăutu a postat mesajul în contextul dezbaterilor pe rețelele de socializare, transmite Breaking News.

„Iar vă luați de diasporă!? Eu când am fost în țară acum șase luni am ajuns la urgență. A fost și asta o parte frumoasă din vacanța în Moldova. Nu mai locuiesc acolo de 10 ani. Polița mea de asigurare a îngălbenit într-un sertar în Canada. Evident nu plătesc taxe și alte chestii pentru bugetul din Moldova. Că trimitem noi cutii de cadouri și bani who cares? Ne trage cineva de mânecă? Nope!

Am mers la un spital privat. Am plătit cât mi-au cerut. Am fost consultată de doctori. Buni. Nici un reproș nu am! Zău! Nice, cum spunem noi în Canada. Am primit un tratament ca sa ne punem pe picioare un pic și valea!

Tratamentul și consultațiile m-au costat banii pregătiți să îi dau pe o rochie brodată în stil național. Ei bine, fără rochie de data asta mi-am zis și slavă Domnului că nu am dat ortul popii!

Acum, dacă întoarcem bățul spre celălalt capăt, și veniți voi aici tot plătiți de vă ustură buzunarul (asta in cazul în care nu ați luat asigurarea medicală). 200 sau 300$ pe lună tot ați avea de dat pe asigurare sau 10-20 de mii $ dacă nu o aveți și ajungeți în stare gravă pe la spitalul de urgență”, a scris Liliana Arnăutu.

Precizăm că de azi și pentru toată perioada de urgență diaspora care revine în țară este obligată să achite poliță de asigurare  medicală. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, în contextul crizei provocate de Covid-19.

In this article