Renato Usatîi își depune mandatul de consilier la Bălți pentru a se concentra pe alegerile prezidențiale din 2024

Pentru a nu lăsa loc de interpretare, liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a anunțat oficial astăzi, 29 ianuarie, că și-a depus mandatul de consilier în Consiliul Municipal Bălți....

Pentru a nu lăsa loc de interpretare, liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a anunțat oficial astăzi, 29 ianuarie, că și-a depus mandatul de consilier în Consiliul Municipal Bălți. Acesta menționează că, prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale, cererea a fost acceptată. De asemenea, politicianul a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din toamna anului 2024.

Potrivit lui, sunt câteva motive pentru această decizie.

„Sunt câteva motive pentru această decizie. Avem în față două scrutine importante, care implică eforturi și acțiuni hotărâte din partea Partidului Nostru și din partea mea ca lider de partid, așa cum ne cer membrii și susținătorii noștri. După cum am anunțat, voi candida la alegerile prezidențiale din acest an. Și vreau din start să încep acest exercițiu printr-o comportare fairplay. Nu vreau să fiu acuzat că profit de Consiliul Municipal Bălți ca de o trambulină în campania electorală”, a menționat Renato Usatîi.

El susține că cunoaște că oamenii așteaptă o schimbare categorică în actul guvernării și acest lucru se poate întâmpla odată cu alegerile parlamentare anticipate.

„Dacă îi mai lăsăm să ne conducă în această componență, riscăm ca până la alegeri parlamentare ordinare Republica Moldova să nu mai existe ca stat. Avem în față, deci, poate, cea mai decisivă perioadă pentru noi, ca țară. Dacă nu ne implicăm și rămânem indiferenți acum, nu vom fi înțeleși niciodată”, spune liderul Partidului Nostru.

Cât despre Consiliul Municipal Bălți, acesta spune că în perioada de după alegerile locale, el s-a asigurat că „echipa Partidului Nostru, în frunte cu primarul Alexandr Petkov, gestionează lucrurile cu profesionalism”.

„Împreună, am adoptat principalul document – bugetul orașului și alte decizii importante care permit ca administrația municipală să funcționeze bine în continuare. Dat fiind că Partidul Nostru nu deține majoritatea în Consiliu, este important să se discute în continuare cu toate fracțiunile care sunt reprezentate aici și să se mențină atmosfera constructivă de lucru. Bălțiul și oamenii lui au fost, sunt și vor fi întotdeauna speciali pentru mine și vă asigur că le voi apăra în continuare interesele la nivel local, național și nu doar”, a conchis Renato Usatîi.

 

In this article