Primăria Chișinău investește într-o sală de clasă digitală la Complexul Educațional „Trușeni”

O clasă a „Viitorului” va fi creată la Complexul Educațional „Trușeni”, unde sunt educați 177 de elevi și 44 de preșcolari. Primăria municipiului Chișinău a investit în lucrările...

O clasă a „Viitorului” va fi creată la Complexul Educațional „Trușeni”, unde sunt educați 177 de elevi și 44 de preșcolari. Primăria municipiului Chișinău a investit în lucrările de reparație capitală a unei săli, unde va fi inaugurat un laborator digital.

Costul total al lucrărilor a fost de 235 000 de lei și a fost suportat de Primăria municipiului Chișinău.

„Sala de clasă a fost renovată în întregime, fiind îndreptați pereții și reconstruite tavanul și podeaua. De asemenea, au fost înnoite sistemele de iluminat și de încălzire, au fost montate calorifere și țevi noi. De condiții îmbunătățite pentru învățare și educare vor beneficia atât clasele primare, cât și cele gimnaziale”, a scris primarul Capitalei, Ion Ceban, pe rețelele sociale.

De asemenea, municipalitatea a bugetat un milion de lei pentru proiectul de construcție a unui nou acoperiș la Complexul Educațional „Trușeni”. Beneficiar al investiției este Primăria Trușeni, care va evalua costurile totale și va selecta antreprenorul care va executa lucrările.

Amintim, Primăria Chișinău a finanțat, în 2023, lucrările de construcție a unui nou acoperiș la Gimnaziul „Gh. Madan” din Trușeni, unde învață 430 de elevi. În acest an, municipalitatea a stabilit un buget de 3,5 milioane de lei pentru izolarea termică a școlii.

Totodată, aceste două instituții au fost dotate cu calculatoare, în cadrul parteneriatului stabilit de Primăria Chișinău și Asociația națională YMCA.

„În anii 2020-2023, Primăria municipiului Chișinău a alocat 15 milioane de lei pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii din Trușeni. Este vorba despre construcția rețelelor de apă și canalizare, reparația infrastructurii rutiere, construcția unei noi instalații de încălzire la Grădinița nr. 1, procurarea unui microbuz care deservește ruta internă „1E”, modernizarea și deschiderea rutelor noi de transport public municipal”, a mai adăugat edilul Ion Ceban.

In this article