Renato Usatîi: Anunț un restart al Partidului Nostru

Renato Usatîi anunță un restart al formațiunii „Partidul Nostru”. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă. „Sunt mulți cetățeni care își doresc reîntoarcerea mea în...

Renato Usatîi anunță un restart al formațiunii „Partidul Nostru”.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

„Sunt mulți cetățeni care își doresc reîntoarcerea mea în politică. Eu tot timpul am declarat că voi face ce spun cetățenii. Astăzi anunț un restart al Partidului Nostru la nivel național. Voi merge în fiecare localitate, în fiecare sat, oraș, municipiu, pentru a revizui unele structuri existente ale partidului și a crea structuri în localitățile unde ele n-au existat. De urgență trebuie să pregătim Partidul Nostru pentru congres”, a spus el.

Usatîi susține că Partidul Nostru este forța politică de care au nevoie cetățenii. În context, el a făcut apel către președintele R. Moldova să se așeze la masa de dialog cu forțele politice sănătoase, pentru a crea un guvern anticriză.

„Suntem o forță politică de care au nevoie cetățenii R. Moldova. Făcând o analiză a tot ce se întâmplă pe arena politică, cu părere de rău, avem o criză profundă care nu a existat niciodată. Fac apel către Maia Sandu să se așeze la masă cu toate forțele politice sănătoase, deoarece sunt mai multe partide în care am cunoscut mai mulți specialiști, unii la PSRM, unii la fostul PDM, la Platforma DA. Din realizările guvernării am văzut câțiva miniștri care și-au făcut și își fac munca, unul e Spatari și altul e Popescu, restul îs morți în popușoi. Dacă azi nu vor fi luate decizii de urgență și nu va fi creat un guvern anticriză pentru a salva R. Moldova, noi vom fi nevoiți să ajungem la alegeri parlamentare anticipate, care cred că vor avea loc înainte de localele din 2023”, a adăugat Usatîi.

Pe 9 septembrie 2022, Usatîi a rugat internauții să îi spună dacă sunt de acord să se implice în “refacerea Partidului Nostru”.

Câteva zile mai târziu, liderul Partidului Nostru s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon.

Renato Usatîi s-a retras din politică și a renunțat la funcția de primar general al municipiului Bălți după alegerile parlamentare din 11 iulie 2021, invocând nemulțumiri în urma rezultatului obținut.

In this article