Relațiile moldo-irlandeze, discutate de șefa statului cu ministrul Afacerilor Externe și al Apărării al Irlandei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu ministrul Afacerilor Externe și al Apărării al Republicii Irlanda, Simon Coveney, aflat în vizită la Chișinău. Discuțiile s-au axat...

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu ministrul Afacerilor Externe și al Apărării al Republicii Irlanda, Simon Coveney, aflat în vizită la Chișinău. Discuțiile s-au axat pe oportunitățile de dezvoltare a relațiilor moldo-irlandeze și pe stimularea cooperării economice și sectoriale.

Oficialul irlandez a salutat faptul că Republica Moldova a primit statutul de țară candidată la UE și a reafirmat sprijinul pentru parcursul nostru european. Doamna Maia Sandu a mulțumit, la rândul său, pentru susținerea Irlandei în acest proces, cât și în cadrul Platformei pentru susținerea Moldovei. Interlocutorii au menționat, de asemenea, contribuția semnificativă a cetățenilor moldoveni din Irlanda, bine integrați în societatea de acolo, la dezvoltarea relațiilor bilaterale. În context, ministrul irlandez a specificat că în prezent se lucrează asupra acordului privind recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere și a celui privind diplomele de studii.

In this article