Regele Charles al III-lea se va alătura familiei regale la slujba de Paște

Regele Charles al III-lea, care urmează în prezent un tratament împotriva cancerului, va asista duminică la tradiţionala slujbă de Paşte la Windsor, a anunţat marţi Palatul Buckingham într-un...

Regele Charles al III-lea, care urmează în prezent un tratament împotriva cancerului, va asista duminică la tradiţionala slujbă de Paşte la Windsor, a anunţat marţi Palatul Buckingham într-un comunicat.

El se va deplasa dimineaţa la Capela St. George din Windsor, alături de regina Camilla şi de alţi membri ai familiei regale.

Moştenitorul tronului, William, şi soţia sa, Kate, care a dezvăluit vineri că şi ea suferă de cancer, vor fi însă absenţi, luându-şi timp pentru a se retrage din lumina reflectoarelor mediatice alături de copiii lor.

Palatul Buckingham a anunţat la începutul lunii februarie că regele are cancer, descoperit în timpul unei operaţii la prostată cu câteva zile înainte, şi că a început un tratament.

De atunci, Charles al III-lea şi-a anulat toate angajamentele publice oficiale, dar continuă să îndeplinească anumite funcţii oficiale şi să participe la întâlniri în format restrâns, cum ar fi întâlnirile sale cu premierul.

Marţi, el a primit reprezentanţi ai diferitelor religii la Palatul Buckingham.

Vinerea trecută, prinţesa de Wales, Kate, a anunţat că şi ea suferă de cancer, fără a preciza natura acestuia, şi că a început o chimioterapie.

Cancerul ei a fost descoperit după o operaţie abdominală majoră la mijlocul lunii ianuarie.

Regele a declarat că este “mândru” de curajul ei, după săptămâni de speculaţii în mass-media şi pe reţelele de socializare, declanşate de lipsa apariţiilor publice ale lui Kate de la Crăciun.

Potrivit agenţiei britanice de presă PA, prinţul de Wales ar urma să îşi reia îndatoririle publice după vacanţa de Paşte şi întoarcerea la şcoală a copiilor cuplului, George, Charlotte şi Louis.

sursa

In this article