Regatul Unit își conduce Regina pe ultimul drum

Regina Elisabeta a II-a este înmormântată astăzi, la 11 zile de la deces. Sute de mii de oameni sunt așteptați pe străzile Londrei să ia parte la procesiune,...

Regina Elisabeta a II-a este înmormântată astăzi, la 11 zile de la deces. Sute de mii de oameni sunt așteptați pe străzile Londrei să ia parte la procesiune, în timp ce sute de lideri și de membri ai familiilor regale vor fi prezenți la Westminster Abbey, acolo unde au loc funeraliile de stat.

Înmormântarea de stat a suveranei care s-a aflat timp de 70 de ani pe tronul britanic va începe la ora locală 11:00 potrivit datelor anunțate de Casa Regală britanică.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, programul zilei 

Ceremonia funerară începe la ora locală 10:44 când sicriul Reginei va fi transportat de la Westminter Hall la Westminster Abbey. Sicriul, așezat pe un afet de tun, va fi tras de 142 de marinari, folosit și la funeraliile tatălui Reginei, George al VI-lea, în 1952.

În spatele sicriului se va afla regele Charles al III-lea, alături de frații săi, dar și de fiii săi, prințul William și prințul Harry.

La ora 11:00 începe slujba de la Wesminster Abbey, catedrala unde a avut loc și încoronarea Reginei, dar și unde s-a căsătorit cu prințul Philip, în 1947. Sute de lideri de stat și de reprezentanți ai guvernelor, precum și membrii ai familiilor regale vor fi prezenți la liturghie. Printre aceștia se numără președintele american, Joe Biden, premierii din Australia, Canada, Noua Zeelandă, dar și regele Spaniei, Felipe, și regina Letizia.

In this article