Recidiviști reținuți pentru 72 de ore și cercetați penal pentru pungășii

O femeie în vârstă de 37 de ani și doi bărbați de 39 și 40 de ani, au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție...

O femeie în vârstă de 37 de ani și doi bărbați de 39 și 40 de ani, au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcție de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea mai multor pungășii pe teritoriul capitalei. Aceștia nu sunt la prima abatere anterior fiind judecați pentru infracțiuni analogice.

Ofițerii Secției combatere infracțiuni în locuri publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu angajații IP Centru și Râșcani, au acumulat probe concludente în privința suspecților. Polițiștii au stabilit complicitatea la fiecare în parte în comiterea a cel puțin 7 cazuri de pungășii. Suspecții acționau în transportul public, teritoriul piețelor cât și adiacentul acestora, unde identificau potențialele victime după care pe ascuns din buzunare, genți le sustrăgeau bunurile materiale.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina.

Suspecții sunt cercetați penal pentru ,, Pungășie ”. Conform legislației penale în vigoare pentru faptele comise ei riscă amendă în mărime de până la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

In this article