Recidivist reținut pentru furtul unui automobil

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, s-a adresat cu o plângere la Inspectoratul de Poliție a sec. Centru, comunicând că i-a fost sustras automobilul „Volkswagen Passat”,...

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, s-a adresat cu o plângere la Inspectoratul de Poliție a sec. Centru, comunicând că i-a fost sustras automobilul „Volkswagen Passat”, ce era parcat pe str. Șos. Hâncești. Prejudiciul care a fost cauzat a fost estimat de tânăr la 45 000 lei.

Angajații poliției imediat au dispus măsuri speciale de investigație și urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cât și depistarea automobilului. În cadrul acțiunilor desfășurate de către forțele de odine s-a stabilit că tânărul a lăsat cheia de la automobil unui cunoscut și pentru câteva zile s-a deplasat peste hotarele țării, iar când a venit nu a găsit automobilul și nici suspectul nu îi mai răspundea la apeluri.

Pe caz a fost pornită o cauză penală în baza art.186 C.P

În urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală suspectul în comiterea infracțiunii a fost reținut. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 36 de ani, locuitor a capitalei anterior judecat pentru furt și huliganism. În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul a recunoscut că a sustras automobilul și l-a dus la metal uzat, obținând un profit în sumă de 5 500 lei. Totodată polițiștii au stabilit că suspectul se afla în căutare pentru infracțiuni analogice.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

In this article