Recidivist reținut de polițiști pentru pungășie

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, originar din Bender, a fost reținut în flagrant de către ofițerii investigare infracțiuni a IP Râșcani de comun cu polițiștii...

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, originar din Bender, a fost reținut în flagrant de către ofițerii investigare infracțiuni a IP Râșcani de comun cu polițiștii Secției combatere infracțiuni în locuri publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unei pungășii. Acesta s-a dovedit a fi anterior judecat pentru infracțiuni analogice.

Cazul a avut loc la data de 11 ianuarie curent. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că, suspectul în timp ce se afla la stația transportului public de pe str. Calea Orheiului și se urca în troleibuzul nr. 21, a identificat potențiala victimă, care s-a dovedit a fi o doamnă în vârstă de 40 de ani. Ulterior, pe ascuns din geantă i-a sustras portmoneul în care se aflau acte și mijloace bănești. Prejudiciul cauzat constituie 500 de lei.

Suspectul a fost reținut și condus la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, declarând că a profitat de neatenția victimei și i-a sustras portmoneul, astfel dorind să obțină un profit.

Bărbatul este cercetat penal pentru ,, Pungășie ”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 de lei , muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia capitalei recomandă repetat cetăţenilor:

– Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă dvs.

– Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei.

– Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

– Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

– Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant şi pot avea o vârstă diferită.

Dacă sunteți martor sau victimă a unor asemenea infracțiuni, sună imediat la numărul unic 112.

In this article