Recean cere demisia șefului Serviciului 112

În cadrul ședinței Guvernului din data de 29 noiembrie, premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a solicitat demisia directorului Serviciului Unic 112, Liviu Oboroc. Asta după ce, la data...

În cadrul ședinței Guvernului din data de 29 noiembrie, premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a solicitat demisia directorului Serviciului Unic 112, Liviu Oboroc. Asta după ce, la data de 26 noiembrie, din cauza ninsorii abundente din țară, mai multe persoane au decedat.

„În primul rând, condoleanțe familiilor celor care au decedat în rezultatul intemperiilor de duminică, 26 noiembrie. Acum, statul trebuie să se asigure că poate salva oamenii, chiar când ei singuri își neglijează siguranța. Și până Procuratura se va clarifica cu această situație, eu solicit demisia directorului Serviciului 112”, a declarat Dorin Recean, transmite Știri.md.

Potrivit premierului, Serviciul 112 „se ocupă doar de plasarea informației, în loc să ia cazul, să-l urmărească cap-coadă și să se asigure că lucrurile sunt duse la capăt și problema este rezolvată”.

„Domnule ministru Efros, odată cu preluarea Serviciului la 1 ianuarie, împreună cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, împreună cu Ministerul Apărării, Mediului, Sănătății, toate protocoalele să fie revizuite. Aveți 30 de zile pentru acest lucru”, a adăugat Dorin Recean.

In this article