Realizarea primelor activități în cadrul proiectului ,,Green Light”

Primele activități în cadrul proiectului „Green Light” au fost elaborate. Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba de iluminarea unei alei cu panouri solare – Green Light, strada...

Primele activități în cadrul proiectului „Green Light” au fost elaborate. Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba de iluminarea unei alei cu panouri solare – Green Light, strada Ion Creangă 1, sectorul Buiucani, inițiativă acceptată spre finanțare și implementare în cadrul Programului Buget Civil, ediția 2022.

„La etapa inițială, autorii proiectului au organizat ateliere de lucru cu genericul ,,Eco-tehnologii inovatoare la tine în comunitate”, la care au participat studenți și cadre didactice. În cadrul activităților instructiv-aplicative au fost aduse informații despre realizările societății la nivel național și internațional, privind trei domenii ecologice majore: educație ecologică, reciclare și eficiență energetică.

De asemenea, autorii au organizat studenților o excursie didactică la fabrica de sortare a deșeurilor, în scopul formării competențelor ecologice. Menționăm că, proiectul în cauză a fost acceptat spre finanțare în cadrul Programului Buget Civil Chișinău și va fi implementat pe parcursul anului 2022”, a declarat Ceban.

Primarul spune că în conformitate cu obiectivele proiectului, pe lângă activitățile desfășurate de către autori, Primăria urmează să asigure iluminarea unei alei cu panouri solare, scuarul universitar.

Reamintim că, această inițiativă este o continuare a proiectului mini-scuarul Universitar ,,Ion Creangă”, implementat în cadrul Programului Buget Civil, ediția 2021.

In this article