Reacția Rusiei la expulzarea diplomatului de la Chișinău: Un pas înainte pentru o posibilă criză diplomatică

Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova a venit cu o reacție după ce Ministerul de Externe al R. Moldova a anunțat expulzarea unui angajat al Ambasadei Federației Ruse...

Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova a venit cu o reacție după ce Ministerul de Externe al R. Moldova a anunțat expulzarea unui angajat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău după ce Moscova a deschis șase secții de votare în regiunea transnistreană.

Astfel, Moscova promite că va răspunde la decizia Chișinăului de a expulza un angajat al Ambasadei Rusiei în R. Moldova.

De menționat că Ministerul Afacerilor Externe al R. Moldova l-a anunțat pe ambasadorul Oleg Vasnețov că un angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost declarat persona non grata pe teritoriul R. Moldova și urmează să părăsească teritoriul statului nostru.

Amintim că Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale din Rusia cu 87,8 la sută, conform exit-pollurilor, citate de Reuters. Marja de victorie a lui Putin a fost cea mai bună de până acum, depăşind cea mai mare marjă de 76,7% din cele patru alegeri anterioare, în 2018. Prezenţa la vot în acel an a fost de 67,5%.

Prezența la vot în regiunea transnistreană în cadrul alegerilor prezidențiale din 2024 a fost de 46.179 de persoane. În total au fost deschise șase secții de vot în stânga Nistrului.

La scurt timp, Vladimir Putin le-a mulţumit ruşilor pentru votul la alegerile prezidenţiale pe care le-a câştigat cu majoritate de voturi, conform rezultatelor preliminare.

In this article