Reacția primarului la acuzațiile celor din PPDA: „Susțin companiile de microbuze și lobează prin comisii ca să li se ofere 70-90 de milioane de lei, drept subvenții microbuzelor”

Cei din Platforma DA susțin companiile de microbuze și lobează prin comisii ca să li să se ofere 70 de milioane de lei, drept subvenții. Cel puțin asta...

Cei din Platforma DA susțin companiile de microbuze și lobează prin comisii ca să li să se ofere 70 de milioane de lei, drept subvenții. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, în urma acuzațiilor aduse de către consilierii din PAS și Platforma DA cu privire la procesul de achiziționare a 100 de autobuze pentru capitală.

Drept reacție, Ion Ceban spune că cele 70-90 de milioane de lei, reprezintă 44% din suma cu care municipalitatea vrea să cumpere autobuze.

„Acum haideți să analizăm unde câștigă municipalitatea și locuitorii capitalei?”, spune Ceban.

„Nu avem timp oameni buni. Oamenii așteaptă de mult. Acest lucru nu că trebuie să se întâmple mâine, peste o săptămână sau lună, dar trebuia să se întâmple cu mulți ani în urmă. Eu apreciez că, consilierii PAS au un pic altfel de abordare. Noi suntem gata ca reprezentanți din diferite fracțiuni să participe la procesul de negociere a condițiilor contractuale”.

Edilul capitalei spune că informația oferită de cei din Platforma DA este eronată și îi sfătuie să se informeze înainte de a vorbi despre acest plan de acțiuni. Mai mult, Ceban le propune celor din PAS și Platforma DA să delege persoane în consiliul de negocieri.

„Neinformare, așa autobuze sunt în alte țări. Eu propun să se informeze domnii consilieri atunci când fac asemenea declarații. Ambele fracțiuni spun că proiectul nu a fost transparent. Iar neadevăr. Tot proiectul, pachetul cu toate datele au fost prezentate la toți consilierii. Toate informațiile. Cât, de unde, care sunt alte oferte. Noi poate ne-am dori ceva mult mai mult, dar acestea sunt posibilitățile noastre. Eu propun ca acești consilieri să ceară o simplă analiză de la acele firme invocate de ei care ar fi mai bune și mai calitative să vadă cât ar costa un autobuz. Respectiv noi analizând minuțios, am ajuns la concluzia ca acest tip de autobuz este o combinație potrivită între preț și calitate.”

Ceban a vorbit și despre dobânda, care potrivit celor din Platforma DA este de 8%.

Primarul general a precizat că 3,66 la sută este compensată de către partea belorusă.

„Nouă ne revine puțin peste 5%”, a conchis edilul.

,,Noi nu avem timp să amânăm acest subiect. Rog susținere din partea tuturor consilierilor municipali. Dacă ne mişcăm repede, până în luna iulie, putem avea primele autobuze pe străzile din Chişinău”, a mai subliniat Ion Ceban.

In this article