Reacția Primăriei după ce Ministerul Culturii a ignorat anunțul de a transforma o porțiune din str. 31 august în spațiu pietonal

Primăria Chișinău susține că Ministerul Culturii a ignorat anunțul municipalității privind examinarea posibilității de a transforma porțiunea de stradă 31 August într-o zonă pietonală, care ar contribui la...

Primăria Chișinău susține că Ministerul Culturii a ignorat anunțul municipalității privind examinarea posibilității de a transforma porțiunea de stradă 31 August într-o zonă pietonală, care ar contribui la revitalizarea centrului istoric al capitalei.

“Ministerul nu vine cu o contribuție, dar mai degrabă a fost și este pentru stoparea tuturor lucrărilor și vine doar cu blocaje în multe proiecte inițiate. Ideile sunt binevenite, dar se poate contribui și cu suportul financiar la conservarea patrimoniului istoric național, unde Ministerul este direct responsabil”, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

Primăria a venit și cu exemplul situației din scuarul Catedralei Mitropolitane, unde autoritățile locale intenționează să instaleze o toaletă modulară, inclusiv pentru persoanele cu nevoi speciale, dar se confruntă cu opoziția Ministerului Culturii.

“Astăzi în toate parcurile renovate sunt astfel de toalete moderne, dar aici și în multe alte cazuri, Ministerul Culturii se opune. Primăria va face față, dar venim cu propunerea să se mai iasă din birourile ministerelor”, se arată în comunicatul Primăriei Chișinău.

In this article