Reacția lui Ion Ceban la declarațiile consilierilor PAS: Avem 7 întreprinderi la care sunt pierderi de 5,5 milioane de lei, iar la 27 de întreprinderi – profit de 31 milioane lei

Primarul general Ion Ceban a venit cu o reacție în urma unor declarații din partea consilierilor PAS din Consiliul Municipal Chișinău, care acuză că întrepriderile municipale aduc găuri...

Primarul general Ion Ceban a venit cu o reacție în urma unor declarații din partea consilierilor PAS din Consiliul Municipal Chișinău, care acuză că întrepriderile municipale aduc găuri la buget în loc de venit.

Ion Ceban spune că unele aduc pierderi, iar altele aduc profit. „S-a vorbit în spațiul public despre 100 de milioane de lei și patrimoniu economic. S-a menționat că sunt 50 de întreprinderi municipale, că bugetul le subvenționează. „În prezent, avem 36 de întreprinderi municipale, 10 Societăți pe Acțiuni (SA), 22 de întreprinderi falimentate din gestiunea fondului locativ. În 2014 a început procedura de insolvabilitate. […] Ceea ce ține de profit și rentabilitate: avem 7 întreprinderi la care avem pierderi de aproximativ 5,5 milioane de lei, iar 27 din întreprinderi la care avem profit aproximativ de 31 milioane lei.

Ceea ce ține de societăți pe acțiuni avem 5 care ar însuma un profit de 31 milioane de lei și alte 5 societăți pe acțiuni care au generat pierderi în sumă de 3,2 milioane lei”, a punctat edilul.

Ceban mai spune că datoriile CMC-ului au o coadă lungă, printre acestea se numără datorii de 21 de milioane de lei.

„1700 de contracte de arendă funciară, terenuri, relevantă acestor contracte de 27 milioane lei, moștenite la fel. Orice ține de arendă, locațiune și multe alte lucruri sunt prerogative ale CMC și noi insistăm să venim o dată și o dată cu rezolvarea problemelor cu privatizarea terenului sub casă, cu subiecte legate de arendă. Cel care pune punct în această privință este CMC”, a conchis Ceban.

 

In this article