Au furat o motoretă în Chișinău și s-au dus cu ea la Strășeni

Doi tineri cu vârstele de 20 și 21 de ani, originari din mun. Chișinău și raionul Strășeni au fost reținuți de ofițerii de investigații ai sectorului Buiucani din...

Doi tineri cu vârstele de 20 și 21 de ani, originari din mun. Chișinău și raionul Strășeni au fost reținuți de ofițerii de investigații ai sectorului Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău a IGP, fiind bănuiți de furtul unei motorete de model ,, AM-POWER EAGEL”. Prejudiciul cauzat proprietarului, un tânăr de 28 ani, este de 18 600 lei.

Poliția a fost sesizată în dimineața zilei de 11 mai, de către proprietar, comunicând că pe parcursul nopții i-a fost sustrasă motoreta care era parcată în curtea blocului de pe str. Milano din capitală. Polițiștii imediat au dispus un șir de acțiuni de investigație și urmărire penală, pentru stabilirea și identificarea suspecților, dar și a bunului sustras. Totodată forțele de ordine au ridicat imaginile video de pe camerele de supraveghere instalate în preajma blocului de locuit, unde a fost comis furtul.

În urma măsurilor întreprinse de forțele de ordine suspecții au fost reținuți și escortați la Inspectoratul de poliție. Motoreta a fost depistată în raionul Strășeni, la domiciliul unuia dintre tineri.

În cadrul audierilor, suspecții și-au recunoscut vinovăția. În acest context a fost iniţiată o cauză penală pentru furt, infracțiune care conform legislaţiei în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

In this article