Răpirea de la Orhei: Bărbatul suspect în caz riscă detenție pe viață

Bărbatul în vârstă de 45 de ani, care se afla la volanul automobilului de ocazie în care a urcat tânăra de 19 ani din Orhei, dispărută, riscă până...

Bărbatul în vârstă de 45 de ani, care se afla la volanul automobilului de ocazie în care a urcat tânăra de 19 ani din Orhei, dispărută, riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață, fiind bănuit de omor intenționat.

Potrivit Procuraturii Generale, la data de 12 aprilie curent, IP Orhei a fost sesizat privind dispariția tinerei de 19 ani, însărcinată în luna a șasea, care ar fi urcat într-un automobil pe strada 31 august din municipiul Orhei și a plecat într-o direcție necunoscută. Drept urmare, pe caz, la 15 aprilie 2024, a fost pornită o cauză penală pe faptul răpirii unei persoane.

În rezultatul măsurilor întreprinse de oamenii legii a fost stabilită identitatea șoferului, în automobilul căruia tânăra a urcat în seara de 12 aprilie, iar la 16 aprilie acesta a fost reținut. Ulterior, bărbatul de 45 de ani a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Acesta nu-și recunoaște vina și nu cooperează cu organul de urmărire penală.

La 20 aprilie, polițiști din subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției și membri ai societății civile au intensificat căutările fetei dispărute, în special pe teritoriile din extravilanul satului Chițcanii Vechi, raionul Telenești.

În rezultatul măsurilor întreprinse, corpul neînsuflețit al tinerei a fost depistat într-o fâșie forestieră din extravilanul satului Chițcanii Vechi, la 21 km distanță de domiciliul persoanei arestate.

De asemenea, la 20 aprilie, Procuratura raionului Orhei a pornit urmărirea penală pentru omorul intențional al unei femei gravide (art.145 alin.(2) lit. e) din Codul penal). Pe caz, a fost dispusă expertiza medico-legală a cadavrului.

„Procuratura urmează să dispună expertiza biologică a hainelor victimei, a fragmentelor ridicate din automobilul și domiciliul persoanei suspecte, precum și expertiza chimică a solului din locul depistării cadavrului și cea de pe suprafața încălțămintei victimei și a persoanei suspecte. Vor fi audiați în calitate de martori deținătorii de construcții temporare din adiacentul locului depistării cadavrului, inclusiv cu dispunerea altor acțiuni relevante, după caz”, scriu reprezentanții Procuraturii Generale.

In this article