Intervenție rapidă a serviciului Spații Verzi din Chișinău: Curățarea crengilor și arborilor căzuți după vântul puternic

Angajații de la „Spații Verzi” au intervenit prompt pentru a strânge crengile căzute și rupte de vânt și, pe alocuri, în cazul arborilor doborâți. Acțiunile muncitorilor au avut...

Angajații de la „Spații Verzi” au intervenit prompt pentru a strânge crengile căzute și rupte de vânt și, pe alocuri, în cazul arborilor doborâți. Acțiunile muncitorilor au avut loc în urma precipitațiilor și vântului puternic din weekendul trecut.

În cadrul ședinței operative a Serviciilor Primăriei Chișinău, viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, a îndemnat serviciile municipale să fie pregătite și pentru următoarele zile, mai ales că meteorologii anunță ploi și vânt.

„În context, aduc la cunoștința locuitorilor orașului că, angajații Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” vor rămâne în alertă, ținând cont că, precipitații sunt așteptate să cadă deasupra municipiului Chișinău și în astăzi. Totodată, muncitorii AGSP se vor ocupa și de curățarea gurilor de scurgere a apei pluviale, pentru a evita eventuale inundații ale străzilor, căilor de acces sau curților blocurilor de locuit, în urma ploilor”, a declarat viceprimarul Ilie Ceban.

Totodată, a mai menționat viceprimarul, responsabilii Primăriei Chișinău au fost, în ultimele două zile, în toate sectoarele Capitalei, curățând zonele afectate de condițiile meteo, măsuri care vor continua, în cazul altor eventuale probleme asemănătoare și nu doar.

La rândul său, în cadrul aceleași ședințe operative a serviciilor Primăriei, Tudor Gîrbu, directorul interimar al Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” a precizat că, situații mai grave au fost înregistrate la șapte adrese din oraș.

„Căderi de arbori au avut loc la șapte adrese din oraș, cauza principală fiind intensificările vântului. În urma acestor incidente au fost identificate pagube, care, conform procedurilor legale, vom încerca să le acoperim”, a adăugat Tudor Gîrbu.

Primăria Chișinău îndeamnă locuitorii și oaspeții Capitalei să dea dovadă de precauție, odată ce vântul va mai prezenta intensificări și în următoarele zile, iar în caz de înregistrare a situațiilor problematice să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.

In this article