Putin felicită veteranii și cetățenii Republicii Moldova de Ziua Victoriei

Președintele rus a menționat că “în anii de grele încercări militare, unitatea popoarelor noastre a ajutat la zdrobirea invadatorilor fasciști, la salvarea Europei și a lumii de “ciuma...

Președintele rus a menționat că “în anii de grele încercări militare, unitatea popoarelor noastre a ajutat la zdrobirea invadatorilor fasciști, la salvarea Europei și a lumii de “ciuma brună”.

– Curajul, abnegația și statornicia soldaților de pe front, a partizanilor și a muncitorilor de pe frontul intern vor rămâne pentru totdeauna în inimile noastre și în memoria recunoscătoare a urmașilor noștri. Astăzi, datoria noastră morală este de a păstra sacre tradițiile de prietenie și asistență reciprocă lăsate moștenire de părinții și bunicii noștri, de a nu permite denaturarea adevărului istoric despre Marele Război pentru Apărarea Patriei, precum și justificarea naziștilor, a colaboratorilor lor și a succesorilor ideologici actuali. Le doresc din toată inima tuturor veteranilor care trăiesc pe pământul moldovenesc sănătate, vigoare și longevitate. De asemenea, le doresc pace și bunăstare tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Vladimir Putin în mesajul de felicitare, transmite aif.md.

In this article