Ceban despre 9 mai: Comemorăm cei care au luptat și și-au pierdut viața în cel de-al doilea război mondial

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a ținut o sedință operativă în ziua de odihnă pentru a discuta despre organizarea evenimentelor dedicate Zilei Victoriei și Zilei Europei....

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a ținut o sedință operativă în ziua de odihnă pentru a discuta despre organizarea evenimentelor dedicate Zilei Victoriei și Zilei Europei. El a solicitat implicarea tuturor angajaților primăriei în aceste activități.

“Este zi de odihnă, mulți dintre noi suntem în serviciu. Am ținut să avem această sedință operativă deoarece sunt mai multe zile când sunt organizate evenimente și anume. Mâine este ziua de 9 mai și comemorăm cei care au luptat și și-au pierdut viața în cel de-al doilea război mondial care a fost și pe teritoriul nostru. Iar în paralel ajutăm organizarea Zilei Europei, care se sărbătorește la Chișinău pe data de 13 mai, chiar dacă oficial este pe 9 mai. Vor fi amenajate standuri, dar și facem mai multe lucrări de amenajare astfel ca să fie totul curat. Și în toate evenimentele solicit să vă implicați că sunt evenimente care ne reprezintă și sunt organizate la noi acasă”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a anunțat că mâine dimineață va participa la depunerea de flori la Complexul Eternitate, în memoria celor care și-au pierdut viața în război. “Fiecare dintre noi a avut bunici, rude sau cunoscuți care nu s-au mai întors. Este de datoria noastră să ținem minte trecutul și să nu avem niciodată astfel de orori și ne pare rău ce se întâmplă la vecinii noștri”, a spus el.

Tot mâine, la memorial, Primăria Chișinău va lansa o expoziție despre viețile concrete ale unor persoane din țara noastră care au luptat și despre anumite evenimente care sunt istorie pentru noi. Expoziția este intitulată: „Prin prisma evenimentelor și personalităților”. La expoziție sunt expuse date despre cât a durat războiul pe teritoriul nostru, despre faptul că 650 de mii de oameni din Moldova au murit, poze ale soldaților și documente găsite în arhivă. “Mulțumesc colegilor care s-au dedicat acestor file de istorie. Este important să nu uităm și să nu se repete niciodată războaie”, a adăugat Ion Ceban.

In this article