Putin ar putea fi înlăturat de la putere peste 3 luni

Şansele ca dictatorul rus să declanşeze o lovitură nucleară scad deoarece ofiţerii refuză să-i execute ordinul, declară jurnaistul Christo Grozev, care sugerează că Putin va pierde puterea. El...

Şansele ca dictatorul rus să declanşeze o lovitură nucleară scad deoarece ofiţerii refuză să-i execute ordinul, declară jurnaistul Christo Grozev, care sugerează că Putin va pierde puterea.

El spune că este puţin probabil ca oficialii de conducere să se supună comenzilor lui Putin de a lansa arme nucleare.

Majoritatea ofiţerilor cred că Putin nu mai fi la putere peste trei luni.

Cred că elita informată din cadrul forţelor de securitate este cea care înţelege că războiul este pierdut”, a spus Grozev pentru Radio Liberty.

El a spus că cercul apropiat al lui Putin înţelege că preşedintele va avea nevoie de o mobilizare totală în masă pentru a câştiga războiul, dar acest lucru ar provoca o „explozie socială” în Rusia, transmite Metro.

Se ştie că ministrul apărării Serghei Şoigu şi şeful personalului apărării Valery Gerasimov, pot să provoace lovituri nucleare.

În timpul războiului, Putin a fost văzut în public cu un oficial care îi poartă servieta nucleară.

Jurnalistul a mai dezvăluit că oficiali înalţi din agenţia de securitate FSB şi ale organizaţiei de informaţii militare GRU se pregătesc pentru Rusia post-Putin.
El a declarat că „elita FSB” ştie exact câte trupe ruseşti au murit în Ucraina şi ştie că cei rudele şi persoanele dragi ai militarilor ruşi ce au fost ucişi sau au dispărut „nu încetează să pună întrebări”.

„Ei ştiu că această situaţie va scăpa în cele din urmă de sub control”, a adăugat Grozev.

„Acestea sunt acele părţi ale forţelor de securitate care cunosc pericolele pentru regim şi ei înşişi se pregătesc pentru un viitor fără Putin.

„Unii dintre ei caută o oportunitate de a-şi scoate familiile din Rusia, toţi caută modalităţi de a transfera banii acumulaţi (bani câştigaţi din corupţie în multe cazuri) în dolari şi euro.

„Se desfăşoară o trădare pentru că ei nu urmează ordinele ideologice ale Kremlinului, ci se pregătesc pentru o realitate alternativă”

In this article