Putin ar putea anunța oficial vineri anexarea teritoriilor ucrainene

Președintele rus, Vladimir Putin, urmează să se adreseze celor două Camere ale parlamentului rus vineri, 30 septembrie, și ar putea folosi acest discurs pentru a anunța oficial aderarea...

Președintele rus, Vladimir Putin, urmează să se adreseze celor două Camere ale parlamentului rus vineri, 30 septembrie, și ar putea folosi acest discurs pentru a anunța oficial aderarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina, potrivit Ministerului Britanic al Apărării, citat de The Guardian.

Există o posibilitate „reală” ca Putin să-și folosească discursul pentru a anunța oficial „aderarea” celor patru regiuni ocupate, în care se desfășoară „referendumuri” până pe 27 septembrie, transmite breakingnews.md cu referire la digi24.ro.

Acestea nu sunt însă recunoscute de comunitatea internațională. Liderii Rusiei speră că un asemenea anunț de alipire la Rusia va fi văzut ca o justificare a „operațiunii militare speciale”, așa cum numește Moscova invazia în Ucraina, și va consolida sprijinul patriotic pentru conflict.

Aceasta, în condițiile în care anunțul lui Putin privind „mobilizarea parțială” a stârnit proteste masive în toată Rusia, iar zeci de mii de bărbați încearcă să plece din țară, de teamă că Putin va închide granițele.

In this article