Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu mai mulți șefi ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu mai mulți ambasadori acreditați în țara noastră. Discuțiile au vizat provocările economice și de securitate, cu care se...

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu mai mulți ambasadori acreditați în țara noastră. Discuțiile au vizat provocările economice și de securitate, cu care se confruntă Republica Moldova și întreaga regiune ca urmare a agresiunii ruse față de Ucraina. Președinta Maia Sandu a mulțumit țărilor partenere pentru susținerea financiară și umanitară de care Moldova a beneficiat odată cu începerea războiului și care ne-a ajutat să gestionăm criza refugiaților din țara vecină.

Șefa statului a menționat importanța suportului politic al țărilor europene, dar și efortul personal făcut de ambasadorii acreditați la noi pentru ca Republica Moldova să obțină statutul de țară candidată la aderare. Președinta Maia Sandu a subliniat că integrarea europeană este scopul spre care sunt îndreptate acum toate eforturile autorităților de la Chișinău și că se lucrează la realizarea reformelor în domeniile evidențiate în opinia Comisiei Europene.

In this article