Putin a numit un nou ambasador în România: A fost expulzat de Estonia în 2023

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Vladimir Lipaev ambasador al Federației Ruse în România, după ce Valeri Kuzmin și-a încheiat mandatul de ambasador, scrie presa locală. Vladimir Lipaev...

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Vladimir Lipaev ambasador al Federației Ruse în România, după ce Valeri Kuzmin și-a încheiat mandatul de ambasador, scrie presa locală.

Vladimir Lipaev s-a născut în 1959, vorbește germană, engleză și franceză. Diplomatul a lucrat în diferite funcții în aparatul central al Ministerului de Externe al Rusiei și în străinătate.

Între 2021-2023 a condus misiunea diplomatică a Rusiei în Estonia, de unde a fost expulzat ca răspuns la expulzarea de către Rusia a ambasadorului Estoniei la Moscova.

Potrivit datelor oficiale, el a absolvit Institutul de Relații Internaționale din Moscova și a ocupat funcții atât în capitala rusă, cât și în străinătate, inclusiv în Norvegia și Germania.

Vladimir Lipaev îl schimbă la post în România pe Valeri Kuzmin care a părăsit deja țară săptămâna trecută.

Pe 9 aprilie, soția fostului ambasador al Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a murit în urma unui stop cardio-respirator.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article