Publicat în MO: De azi se aplică amenda de 50 000 lei sau 7 ani de închisoare, pentru persoanele, care nu respectă regulile de prevenire a COVID-19

Persoanele care vor ignora regulile impuse de autorități în contextul stopării răspândirii coronavirusului în Moldova vor fi sancționate drastic, inclusiv cu închisoare de până la 7 ani. Prevederea...

Persoanele care vor ignora regulile impuse de autorități în contextul stopării răspândirii coronavirusului în Moldova vor fi sancționate drastic, inclusiv cu închisoare de până la 7 ani. Prevederea a intrat în vigoare azi, după publicarea în Monitorul Oficial.

Astfel, nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a provocat răspândirea unei asemenea boli se vor pedepsi cu amendă în mărime de până la 50.000 de lei sau cu închisoare de până la 3 ani.

Aceleași fapte care au cauzat din imprudență vătămarea gravă sau medie a sănătății sau decesul persoanei se vor pedepsi cu închisoare de până la 7 ani.

Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice se va sancționa cu amendă de la 22.500 la 25.000 de lei aplicată persoanei fizice și cu amendă de la 50.000 la 75.000 de lei aplicată persoanei juridice.

Măsurile au fost adoptate în regim de urgență la solicitarea Președintelui Igor Dodon.

In this article