Mai multe state și organizații au anunțat că sunt gata să ajute Moldova în gestionarea crizei COVID-19

Președintele Igor Dodon a declarat în cadrul unei emisiuni televizate, că sistemul medical din Moldova este pregătit să facă față sută la sută, la trei din patru scenarii...

Președintele Igor Dodon a declarat în cadrul unei emisiuni televizate, că sistemul medical din Moldova este pregătit să facă față sută la sută, la trei din patru scenarii de evoluție a coronavirusului în Moldova. În ceea ce privește cel de-al patrulea scenariu, șeful statului a declarat că a dat indicații să înceapă pregătirile.

Scenariul unu prevede câteva cazuri confirmate, doi- până la 400 de cazuri, trei – până la o mie și patru – peste 1500 de cazuri depistate. La această etapă Moldova se află la scenariul unu de evoluție a infecției, înregistrând oficial 8 cazuri confirmate de COVID-19.

Șeful statului a declarat că toți cei 12 mii de medici și peste 20 de mii de asistenți medicali sunt pregătiți să facă față situației. Moldova dispune de 500 de aparate de respirație artificială, la moment a fost folosit doar unul și de toate medicamentele necesare în acest caz.

Potrivit președintelui, un șir de state și organizații au declarat că sunt gata să ajute țara noastră în gestionarea crizei. Este vorba despre China, Rusia, Banca Mondială, Organizația Mondială a Sănătății.

 

 

 

In this article