PSRM va insista în viitorul Parlament să fie votată legea cu privire la capitalul matern

Socialiștii vor insista ca în viitorul Parlament să fie aprobată inițiativa legislativă cu privire la capitalul matern. Despre aceasta liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat în cadrul emisiunii...

Socialiștii vor insista ca în viitorul Parlament să fie aprobată inițiativa legislativă cu privire la capitalul matern. Despre aceasta liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat în cadrul emisiunii live.

“În viitorul Parlament sperăm să reușim să aprobăm legea cu privire la capitalul matern. Asta înseamnă că noi, statul, trebuie să ajutăm familiile care iau o decizie deloc ușoară, în situația crizei de azi, de a aduce pe lume copii. Din partea statului va fi un ajutor concret la nașterea copilului dar și pentru întreținerea lui”, a spus Dodon.

Potrivit inițiativei elaborate de către PSRM, statul va aloca pentru nașterea primului copil 3 salarii medii (în 2021, salariul mediu este de 8716 lei), al doilea copil – 5 salarii medii și al treilea – 7 salarii medii. Banii vor putea fi folosiți pentru a îmbunătăți condițiile de trai, pentru îngrijire medicală și educație.

De asemenea, PSRM propune și stabilirea unei alocații lunare de 150 lei pentru fiecare copil din Moldova cu vârsta sub 18 ani, indiferent de starea socială sau financiară; introducerea meselor gratuite pentru toți elevii din școli, licee și gimnazii; alocarea asistenței materiale familiilor cu copii pentru 1 septembrie; majorarea indemnizației pentru îngrijirea copiilor pentru părinții neasigurați.

In this article