PSRM propune interzicerea prin Constituție a căsătoriilor dintre partenerii de același sex

Deputații PSRM vin cu o inițiativă constituțională care prevede fortificarea instituției familiei. Socialiștii propun interzicerea prin Constituție a căsătoriilor dintre partenerii de același sex și indicarea expresă în...


Deputații PSRM vin cu o inițiativă constituțională care prevede fortificarea instituției familiei. Socialiștii propun interzicerea prin Constituție a căsătoriilor dintre partenerii de același sex și indicarea expresă în Legea Supremă că familia este exclusiv o alianță dintre un bărbat și o femeie, tată și mamă.

Socialiștii susțin că aceste modificări în Constituție sunt esențiale în condițiile în care, în ultimii ani, în lume asistăm la diferite mișcări care atentează la valorile și familia tradițională.
”Pe plan european și în societatea moldovenească acest lucru este catalogat drept un pericol care atentează la viitorul societății și familiilor noastre”, a spus deputatul Vasile Bolea.
Astfel, PSRM propune introducerea în Constituție a următoarelor articole: Statul interzice înregistrarea căsătoriilor dintre parteneri de același sex. Părinții sunt tata de sex masculin și mama – de sex feminin.
”Această idee nu este una nouă. În țările vecine: Ungaria, Polonia, România, Rusia, aceste lucruri sunt în Constituție. În România a avut loc un referendum unde cetățenii și-au exprimat liber voința și la nivel național au pus punct acestor disensiuni, astfel fortificând valorile tradiționale care sunt proprii întregii omeniri și dând o lovitură forțelor care încearcă să nege acest lucru prin introducerea unor valori netradiționale care bat în temelia societății în ansamblu”, a spus Bolea.
Deputatul PSRM, Alla Darovannaia, a remarcat că familia este cea mai importantă instituție socială unde se formează personalitatea, unde loc transmiterea experienței spirituale, sociale, culturale, acumulată de generațiile anterioare.
”Actualmente există amenințări grave la adresa instituției familiei prin ideologia antifamiliară care este implantată artificial în lume, inclusiv cu implicarea unor organizații internaționale importante”, a declarat Darovannaia.
Proiectul urmează să fie înregistrat în Parlament și supus tuturor procedurilor înscrise în Constituție.

In this article