PSRM: La doi ani de la căderea regimului lui Plahotniuc, a dispărut frica, nu mai avem deținuți politici

La doi ani de la căderea regimului lui Vlad Plahotniuc, cetățenii Republicii Moldova au reușit să scape de frică, nu mai există deținuți politici și au fost oprite...

La doi ani de la căderea regimului lui Vlad Plahotniuc, cetățenii Republicii Moldova au reușit să scape de frică, nu mai există deținuți politici și au fost oprite privatizările ilicite. Despre aceasta vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, a declarat în cadrul unui briefing de presă. Batrîncea a amintit că țara a fost eliberată datorită implicării directe a președintelui țării de atunci, Igor Dodon.

“Aceste evenimente azi trezesc mai multe interpretări, dar cert este, că schimbările majore de atunci au adus un mare beneficiu Republicii Moldova. După ce a fugit Vlad Plahotniuc din țară, s-au produs schimbări la toate nivele: a dispărut frica, nu sunt cazuri ca partidele să fie scoase din campania electorală, nu sunt deținuți politici, cetățenii se simt mai liberi. Din 2019 încoace, nu a fost nici un caz de înstrăinări de bunuri mobile și imobile, nu sunt atacuri rider. Noi considerăm că noi, socialiștii, am realizat ce am promis: libertatea, acces la informații.

Am oprit acele privatizări ilicite, unde statul Republica Moldova era prejudiciat. Am salvat Moldtelecomul și Stadionul Republican. Am avut și perioadă pandemică, dar datorită voinței politice a apărut disciplina financiară și vamală, sunt mai multe încasări la buget”, a declarat Batrîncea.

Amintim că la începutul lui iunie, după ce PSRM și Blocul ACUM au format o coaliție și cu sprijinul președintelui țării, Igor Dodon, a fost investit Guvernul Sandu, liderul PDM Vlad Plahotniuc a predat puterea și a fugit din țară.

In this article