PSRM este indignat de comportamentul absolut iresponsabil al Alianței Candu-Sandu-Plaha-Șor

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova este indignat de comportamentul absolut iresponsabil al Alianței Haosului Candu-Sandu-Plaha-Șor, care a blocat, astăzi, în mod repetat, suportul pentru sute de mii de...

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova este indignat de comportamentul absolut iresponsabil al Alianței Haosului Candu-Sandu-Plaha-Șor, care a blocat, astăzi, în mod repetat, suportul pentru sute de mii de cetățeni din țara noastră. Despre aceasta socialiștii au menționat într-un comunicat de presă.

„Ascunzându-se după diferite pretexte inventate, partidele oligarhice, cu suportul partidelor Maiei Sandu și Andrei Năstase, au boicotat ședința de luni a Parlamentului, la care Guvernul Chicu a încercat, a treia oară, să-și asume răspunderea în fața deputaților pe un pachet de legi în suportul cetățenilor”, se mai arată în comunicat.

PSRM amintește că din cauza acestui comportament anti-popular al Alianței Haosului Candu-Sandu-Plaha-Șor, zecile de mii de angajați din sistemul medical au rămas fără majorarea de salarii. Totodată, a fost blocată și plata a câte 700 de lei la pentru 660 de mii de pensionari.

„PSRM împărtășește nemulțumirea exprimată de agricultorii din țara noastră, care așteaptă suport financiar suplimentar de la stat. Alianța Haosului Candu-Sandu-Plaha-Șor a blocat și acordarea a 100 de milioane de lei suplimentar fermierilor. Mii de familii ale angajaților în structurile de forță, care au așteptat că statul va facilita procurarea unei locuințe prin programul „Prima Casă”, au rămas astăzi cu speranțele distruse din cauza blocării acestui ajutor de către deputații Alianței Haosului. Din cauza mofturilor politice ale opoziției, nu vor fi alocate nici 50 de milioane de lei pentru crearea noilor locuri de muncă în 16 raioane ale republicii.”, se mai spune în mesajul PSRM.

Socialiștii au repetat  că împreună cu Guvernul Chicu și președintele Igor Dodon vor identifica soluții pentru ca să ajute cetățenii într-o perioadă de criză.

In this article