Protest la punctul Bender-Varnița: Oamenii, nemulțumiți de noul Cod vamal

Mai mulți muncitori de la întreprinderile din regiunea transnistreană au fost aduși organizat la postul ilegal de control pentru a protesta împotriva introducerii taxelor vamale de către autoritățile...

Mai mulți muncitori de la întreprinderile din regiunea transnistreană au fost aduși organizat la postul ilegal de control pentru a protesta împotriva introducerii taxelor vamale de către autoritățile constituționale.

Cu pancarte în mâini pe care scrie „Moldova agresoare”, „ Moldova ne-a oprit întreprinderile”, „Furtul nu este calea spre UE”, oamenii cer anularea taxelor impuse de autoritățile de la Chișinău.

Potrivit canalului de Telegram „Zona de Securitate”, în fața tuturor manifestanților a vorbit președintele Uniunii Moldovenilor din regiune, Serghei Sandu, reprezentant al pretinsei societăți civile din zonă, scos la rampă când este nevoie de a protesta sau de a vocifera poziția regimului.

Mitingul are loc la 11 zile de la intrarea în vigoare a noului Cod vamal al Republicii Moldova. Mulți dintre manifestanți poartă măști și se acoperă cu pancarte pentru că nu vor să fie văzuți.

In this article