Incendiu în Capitală: 19 persoane, inclusiv cinci minori, evacuați de pompieri

19 persoane, printre care cinci minori, au fost evacuați de pompieri dintr-un bloc de locuit din Capitală, în urma unui incendiu izbucnit pe strada Dimineții, 22/2. Potrivit IGSU,...

19 persoane, printre care cinci minori, au fost evacuați de pompieri dintr-un bloc de locuit din Capitală, în urma unui incendiu izbucnit pe strada Dimineții, 22/2.

Potrivit IGSU, cazul a fost înregistrat în seara zilei de 10 ianuarie, în jurul orei 21:30.

Potrivit primelor informații, dintr-un apartament de la etajul trei a fost observat fum dens. Drept urmare, la fața locului au fost îndreptate cinci echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși la destinație, angajații IGSU au stabilit că ard mai multe bunuri materiale dintr-o odaie a unui apartament cu suprafața totală de 50 de metri pătrați.

Pompierii au evacuat trei persoane, inclusiv un minor, din locuința unde a izbucnit arderea. Totodată, pentru evitarea intoxicării cu produsele de ardere, salvatorii au evacuat de urgență locatarii din scara blocului, care a fost inundată cu fum.

Angajații IGSU au reușit să scoată din zona de risc 19 persoane, inclusiv cinci copii. Persoanele evacuate nu au avut de suferit. Pompierii au reușit localizarea incendiului la ora 21:53 și lichidarea completă la ora 23:02. 

Toate circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști. Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 55 de situații de risc.

In this article