Proiectul ‘Dialog cultural cu chișinăuienii’ demarează: Evenimente artistice în parcurile Chișinăului

Veste bună pentru locuitorii Capitalei. Primarul General, Ion Ceban, anunță că, astăzi, 24 mai, Primăria Chișinău a dat start activităților din cadrul Proiectului „Dialog cultural cu chișinăuienii”. Potrivit...

Veste bună pentru locuitorii Capitalei. Primarul General, Ion Ceban, anunță că, astăzi, 24 mai, Primăria Chișinău a dat start activităților din cadrul Proiectului „Dialog cultural cu chișinăuienii”.

Potrivit edilului, în această seară, de la ora 18:00, în Parcul „Alunelul”, str. Calea Ieșilor 11/2 vor evolua elevii Școlii de Muzică „Maria Bieșu”, care au pregătit numere solo și prestații ale ansamblurilor de violoniști, acordeoniști și chitariști.

Totodată, a mai adăugat Ion Ceban, în weekend, comunitatea se va putea bucura de un amplu program de activități cultural-artistice, după cum urmează:

Sâmbătă, 25 mai, în Parcul Sarmizegetusa, comunitatea va fi întâlnită de elevii Școlii de Arte „Alexei Stârcea”. Va fi organizată o expoziției de lucrări plastice a elevilor școlii, un PlainAir, un concurs cu genericul „Creta fermecată”, ateliere de creație și numere teatrale.
Totodată, cu talentul său vor încânta elevii secției Canto și Coregrafie, Ansamblul de naiști, Ansamblul folcloric „Crizantema”, Orchestra de muzică populară „Ciulendra”, Ansamblul de chitariști „Ciacona”, Ansamblul de acordeoniști, Ansamblul de vioriști „Violini” și Ansamblul de vioriști „Corzile fermecate”.

Tot mâine, la Complexul memorial „Feciorilor Patriei Sfântă Amintire”, cu un program special vor veni elevii Școlii de Arte „Valeriu Poleakov”.
De la ora 16:00 și până la ora 18:00 vor avea loc diverse ateliere de creație și expoziții. De la ora 17:30 evoluează Orchestra de instrumente aerofone, Orchestra Simfonică, Ansamblul claselor mici de vioriști, Corul claselor mici, Ansamblu de dans „Natall”, Corul secției canto, Ansamblu de vioriști „Unison”, Teatrul de păpuși, Ansamblu de chitariști, Ansamblu de percuție; Orchestra de acordeoniști, Ansamblu de dans „Tezaur”, Teatrul elevilor claselor mici și Orchestra de instrumente populare.

Duminică, 26 mai 2024, ora 16:00, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, lângă Cafeneaua Bonjour Cafe, evoluează elevii Școlii de Muzică „Eugen Doga”. Manifestarea va fi deschisă de Ansamblul vocal cu piesa „Moldova” de Vitalie Dani, după care vor evolua: Accordion Black Orchestra, duetul de vocaliști – Cazacu Laurențiu și Solomon Sandra, duetul de acordeoniști Gorgan Dragoș și Zacuțelu Artiom; Ansamblul de violoniști, Cvartetul de acordeoniști; Corul mic și mulți alți elevi talentați ai Școlii de Muzică „Eugen Doga”.

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, amintește că, manifestările cultural-artistice, parte a Proiectului „Dialog cultural cu chișinăuienii”, se vor desfășura în perioada 24 mai – 9 iunie 2024, cu scopul de a valorifica potențialul artistic al comunităților de artă și de a stimula interesul publicului pentru creațiile artistice autentice.

In this article