Proiectul centurii Capitalei poate fi realizat mult mai rapid, dacă e bine gestionat

Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că amplul proiect de construcție a centurii Chișinăului poate fi realizat într-o perioadă de la 3 la 7 ani, în funcție de cum...

Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că amplul proiect de construcție a centurii Chișinăului poate fi realizat într-o perioadă de la 3 la 7 ani, în funcție de cum va fi gestionat. Totodată, edilul a reamintit că o porțiune a centurii, inaugurată recent cu mult fast de exponenții PAS, nici pe departe nu este reușita actualei guvernări.

”Nu guvernarea asta a început să facă centura. La această etapă s-au terminat acele câteva sute de metri, care tot se construiau de ani buni de zile. Au luat tot PAS-ul și s-au dus acolo și au tăiat panglici, s-au fotografiat. Sectorul 1 este cel mai ușor de finalizat, acolo erau niște lucrări în proporție de 7-8 procente care trebuiau terminate. Încă prea mult s-a întins acest proces. Sunt și banii și există o viziune clară cum trebuie să fie”, a declarat Ion Ceban în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” de la N4.

Totodată, edilul susține că celelalte sectoare a drumului de ocolire ar putea fi gata și în trei ani, dacă e gestionat eficient și de profesioniști.

”Acest proiect nu are de ce să se întindă. Pe sectoarele 4,5,6 este nevoie de studiu de fezabilitate, adică de la Stăuceni până la Sângera. De la 3 până la 7 ani e posibil să fie realizat, dar depinde de cine gestionează proiectul”, a adăugat primarul Ion Ceban.

Precizăm că prima porțiune din drumul de ocolire a municipiului Chișinău a fost deschisă la sfârșitul lunii ianuarie pentru circulație. Sectorul are o lungime de 6,6 km.

In this article