Podoliak, despre un posibil atac terorist la Tiraspol: Rusia încearcă să destabilizeze situația din Moldova

„Rusia nu va înceta să încerce să destabilizeze situația din Republica Moldova”. O spune consilierul biroului prezidențial de la Kiev, Mihail Podoliak, după acuzațiile așa-numitelor autorități din regiunea...

„Rusia nu va înceta să încerce să destabilizeze situația din Republica Moldova”. O spune consilierul biroului prezidențial de la Kiev, Mihail Podoliak, după acuzațiile așa-numitelor autorități din regiunea transnistreană legate de organizarea unui presupus atac terorist de către partea ucraineană.

Potrivit lui Podoliak, prin propagandă, se urmărește „intimidarea populației”, transmite breakingnews.md cu referire la tv8.md.

„Dacă propagandiștii ruși din Transnistria au vrut să fie nominalizați la premiul „Zmeura de aur”, cu siguranță au ratat termenul limită de depunere a candidaturilor.

Totuși, oricât de ridicole ar fi anunțurile „rapoartelor” care dezvăluie „atacuri teroriste ucrainene”, concluzia este evidentă: Rusia nu va înceta să încerce să destabilizeze situația din Moldova”, a declarat Podoliak, pe Instagram.

Acesta a mai subliniat că se dorește inclusiv ca Ucraina să fie văzută negativ.

„Direcția principală este intimidarea populației locale cu amenințarea ostilităților și de a prezenta în mod negativ Ucraina ca o potențială sursă de pericol”, a menționat oficialul.

Reamintim că așa-zisul minister al securității din regiunea transnistreană susține că ar fi dejucat o tentativă teroristă, ținta căreia ar fi fost mai mulți lideri ai administrației de la Tiraspol. Într-un comunicat de presă, plasat pe pagina așa-numitului MGB al Transnistriei, se menționează că presupusul atac ar fi fost pus la cale la comanda Serviciului de Informații și Securitate al Ucrainei.

Mai mulți suspecți ar fi fost reținuți. Unul dintre ei este un individ pe nume Veaceslav Chisnicean, născut la Tiraspol, dar care s-ar fi mutat în urmă cu 12 ani cu traiul la Odesa.

Presupusul atac s-ar fi rezumat la aruncarea în aer a unui automobil de model „Land Rover”, în care s-ar fi aflat 8 kilograme de hexogen, o substanță explozivă puternică. Mașina ar fi urmat să explodeze în momentul în care pe alături ar fi trecut un oficial transnistrean. Raza de distrugere ar fi ajuns la câteva sute de metri.

Biroul de Reintegrare de la Chișinău susține că autoritățile naționale competente investighează informația.

„Organele abilitate vor reveni cu detalii. Și pe această cale facem apelul la public pentru informarea din sursele oficiale ale țării noastre”, a anunțat Biroul de Reintegrare.

In this article