Programul Guvernului Recean, făcut public: Iată ce promite să realizeze

Programul de guvernare propus de Guvernul Recean, care urmează a fi prezentat astăzi, în plenul Parlamentului a fost făcut public. Documentul este denumit „Moldova prosperă, sigură, europeană”.  „Ne...

Programul de guvernare propus de Guvernul Recean, care urmează a fi prezentat astăzi, în plenul Parlamentului a fost făcut public. Documentul este denumit „Moldova prosperă, sigură, europeană”. 

„Ne dorim o țară cu cetățeni prosperi, cu instituții puternice și transparente, cu mediu de afaceri competitiv, pentru care relația cu statul e un accelerator și nu o serie de obstacole. Vrem să trăim într-o lume sigură, în care tratatele internaționale sînt respectate, în care problemele dintre țări se rezolvă prin dialog, în care există respect față de statele mici. Vrem să fim membri deplini ai Uniunii Europene. Acest program desfășoară pașii pe care îi vom întreprinde pentru a realiza această viziune”, se menționează în primul capitol al programului, care vorbește despre viziunea Guvernului.

Printre obiectivele principale enumerate în program se regăsesc deschiderea negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană și accelerarea procesului de integrare, majorarea fluxului de investiții străine, extinderea accesului la servicii electronice pentru cetățeni, prevenirea și combaterea amenințărilor hibride.

De asemenea, Guvernul Recean își propune, accelerarea și eficientizarea luptei împotriva corupției dar și asigurarea creșterii salariilor și pensiilor.

Dorin Recean a prezentat echipa guvernamentală, pe care o va prezenta astăzi în Parlament și va cere votul de sprijin. Dumitru Alaiba și Vladimir Bolea vor fi ridicați în rang, iar la ministerul Justiției și Finanțelor sunt nume noi.

Dorin Recean, actualul consilier prezidențial, este candidatul la funcția de premier. Anunțul a fost făcut de șefa statului, după consultările cu fracțiunile din Parlament.

Guvernul Gavrilița a picat, la 1,5 ani de mandat. După o ședință secretă la Președinție, prim-ministra, Natalia Gavrilița, a demisionat.

Vicepremierul interimar Nicu Popescu susține că echipa Guvernului formată de premierul desemnat de Dorin Recean va păstra în mare parte echipa Guvernului condus de Natalia Gavrilița, care și-a anunțat demisia.

354.2023.Programul de Activ… by UNIMEDIA

In this article