Programul „Facilitatea de Creditare a Tinerilor” a fost suplinit cu 100 de milioane de lei

Tinerii antreprenori vor putea accesa în continuare credite cu dobândă redusă prin intermediul Programului „Facilitatea de Creditare a Tinerilor”. Fondurile de finanțare în acest sens au fost suplinite...

Tinerii antreprenori vor putea accesa în continuare credite cu dobândă redusă prin intermediul Programului „Facilitatea de Creditare a Tinerilor”. Fondurile de finanțare în acest sens au fost suplinite cu 100 milioane lei pentru anul 2020. Rata maximă pentru beneficiari nu va depăși 6,5%, transmite Breaking News.

Programul extins are scopul de a susține tinerii antreprenori în capitalizarea inițială a afacerilor sale private, de a crea noi locuri de muncă, ținând cont de necesitatea acordării sprijinului suplimentar acestora prin reducerea dobânzilor la creditele noi contractate prin băncile comerciale.

De la lansarea Programului în anul 2019, 146 de tineri antreprenori au beneficiat de credite cu rata dobânzii promoțională redusă. Suma totală utilizată de beneficiarii de credite a constituit 94.8 milioane lei, afacerile finanțate fiind extinse în 29 de raioane ale țării. Majoritatea beneficiarilor de credite au investit banii primiți în procurarea tehnicii agricole, echipamente pentru sisteme de irigare, îngrășăminte minerale, utilarea camerelor frigorifice, sere, material săditor, semințe, conectare la rețele electrice și apeduct, utilaje de fabricare a mobilei.

Beneficiari ai Programului pot deveni persoanele fizice sau juridice cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani care dețin cel puțin 75% din proprietatea întreprinderii/afacerii. Suma maximă a unui împrumut este de 1,5 milioane lei.

 

 

In this article


Join the Conversation