Program național „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă”

Secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a participat la evenimentul de lansare a Programului național „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine...

Secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a participat la evenimentul de lansare a Programului național „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă”, organizat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), transmite Breaking News.

Secretarul general de stat al Ministerul Economiei și Infrastructurii a salutat lansarea Programului și a subliniat că menținerea tinerilor în țară, dar și motivarea acestora pentru desfășurarea activităților de antreprenoriat, preponderent în zonele rurale, a impulsionat inițierea acestui Program cu finanțare din bugetul de stat. „Prin acest program ne propunem integrarea tinerilor din Republica Moldova în circuitul economic și facilitarea lansării și dezvoltării afacerilor, crearea locurilor de muncă echitabile, stoparea fenomenului migraționist, și asigurarea unui trai decent a tinerii generații”, a menționat Iulia Costin.

De asemenea, Secretarul general de stat îndeamnă tinerii să vină cu idei inovative și originale, să-și lanseze afaceri predictibile și sustenabile.

Programul național „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă” va susține aproximativ 600 de tineri în procesul de generare de idei de afaceri; va instrui și asista cel puțin 540 de tineri în inițierea dezvoltării afacerii inovatoare; va finanța – în mărime de 180 mii lei – 250 de afaceri inițiate și dezvoltate de tineri întreprinzători, inclusiv 10% de tineri defavorizați; va crea și menține cel puțin 400 de locuri noi de muncă – 70% fiind în zonele rurale.

La program pot aplica tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, care au lansat sau își propun să lanseze o afacere.

In this article


Join the Conversation