Priorități și parteneriate: Vizita Primarului General Ion Ceban în suburbia Cricova

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, continuă vizitele de lucru în suburbiile Capitalei. Ultima a întreprins-o astăzi, 18 aprilie, mergând în orașul Cricova. În cadrul vizitei, edilul...

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, continuă vizitele de lucru în suburbiile Capitalei. Ultima a întreprins-o astăzi, 18 aprilie, mergând în orașul Cricova.

În cadrul vizitei, edilul a discutat cu reprezentanții administrației locale despre proiectele realizate în comun, necesitățile și obiectivele investiționale, care pot să fie implementate împreună, în cel mai scurt timp.

„Un subiect aparte de discuție a fost cel legat de blocajul din partea Ministerului Finanțelor pentru finanțarea suburbiilor. Sperăm că în cel mai scurt timp, Guvernul va accepta soluțiile oferite de Primăria Chișinău pentru a relua transferurile municipale pentru suburbii”, a declarat Ion Ceban.

De asemenea, a mai adăugat edilul, la solicitarea administrației locale și a locuitorilor din orașul Cricova, împreună cu responsabilii întreprinderilor municipale, privind lansarea unei noi rute de transport public municipal din Chișinău spre Cricova, prin sectorul Râșcani.

În ultimii ani, Primăria municipiului Chișinău și Primăria orașului Cricova au implementat mai multe proiecte pentru locuitorii suburbiei, printre care: construcția rețelelor de canalizare, a Stației de epurare, extinderea iluminatului public stradal, îmbunătățirea infrastructurii educaționale, reparația capitală a Centrului de Sănătate. Astfel, cifra investițiilor municipale directe desfășurate la Cricova a ajuns la aproape 17 milioane de lei.

In this article