Primele două autospeciale MAN pentru gestionarea deșeurilor au sosit la Chișinău

Primarul Ion Ceban a anunțat sosirea primelor două autospeciale cu încărcare laterală, din cele șase achiziționate, în cadrul procesului de modernizare a Î.M. Regia “Autosalubritate”. “Continuăm eforturile noastre...

Primarul Ion Ceban a anunțat sosirea primelor două autospeciale cu încărcare laterală, din cele șase achiziționate, în cadrul procesului de modernizare a Î.M. Regia “Autosalubritate”.

“Continuăm eforturile noastre de modernizare a infrastructurii de gestionare a deșeurilor din municipiul Chișinău. Prin această nouă achiziție, vom îmbunătăți eficiența procesului de colectare a deșeurilor și vom contribui la asigurarea unui mediu curat și sănătos pentru cetățenii noștri”, a declarat edilul.

Cele 44 de autospeciale noi, dintre care primele două au sosit astăzi, fac parte din proiectul “Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat de Primăria municipiului Chișinău, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Fondul de Eficiență Energetică pentru Europa de Est (E5P). Autospecialele, de model MAN, au fost achiziționate de la compania sârbă Atrikod d.o.o., câștigătoarea licitației organizate conform procedurii de achiziție a BERD-ului.

În următoarele zile, autospecialele vor fi verificate atât de consultanții internaționali, cât și de specialiștii din cadrul Î.M. Regia “Autosalubritate”, iar apoi vor fi integrate în linia de colectare a deșeurilor din platformele și camerele de stocare din oraș. Celelalte patru camioane de colectare vor fi livrate până la sfârșitul lunii curente, în timp ce în luna iulie vor ajunge opt cap tractoare pentru transportarea deșeurilor către depozitul de la Țînțăreni. Livrarea celorlalte 30 de autospeciale noi va începe în luna august curent.

Modernizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor reprezintă un pas important pentru asigurarea unui mediu curat și sănătos în municipiul Chișinău, iar Primăria se angajează să implementeze proiectul “Deșeuri Solide Chișinău” în colaborare cu partenerii internaționali, pentru beneficiul comunității.

In this article