Primarul Ion Ceban a găsit rezolvarea temporală a ambuteiajelor din Capitală

Problema ambuteiajelor din Capitală poate fi rezolvată prin amplasarea unor semafoare inteligente. Primarul Ion Ceban a făcut această declarație aseară,...

Problema ambuteiajelor din Capitală poate fi rezolvată prin amplasarea unor semafoare inteligente. Primarul Ion Ceban a făcut această declarație aseară, în cadrul emisiunii în Profunzime, de la Pro TV Chișinău.

„Avem o soluție pe care o vedem pe termen scurt, începem cu semafoarele inteligente și camerele de luat vederi, care ar fi conectate la aceste semafoare, cred ca avem nevoie de 6-9 luni ca să putem implementa proiectul. Este vorba despre sume mari de bani, căutăm investitori», a declarat Ion Ceban. 

Edilul a adăugat că amenajarea parcărilor supraetajate sau amplasarea semafoarelor inteligente, cu camere de luat vederi, este un proces mai anevoios, care se va derulat în comun cu angajații Ministerului de Interne.

«Cu Ministerul de Interne încercam sa gestionam aceasta situație, dar nu este atât de ușor, pentru ca se gestionează manual. Doar in cazuri de excepție acest lucru trebuie sa se facă. Suntem la sfârșit de an, avem idei.”, a mai sus Ion Cean.

In this article

Join the Conversation