Primarul General, Ion Ceban, anunță lansarea Săptămânii Memoriei Holocaustului în Chișinău

Începând cu data de 22 ianuarie și până la 31 ianuarie 2024, municipiul Chișinău va găzdui Săptămâna Memoriei Holocaustului, o inițiativă dedicată conștientizării tragediei Holocaustului și comemorării victimelor...

Începând cu data de 22 ianuarie și până la 31 ianuarie 2024, municipiul Chișinău va găzdui Săptămâna Memoriei Holocaustului, o inițiativă dedicată conștientizării tragediei Holocaustului și comemorării victimelor acestuia. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei, de către edilul Capitalei, Ion Ceban.

„Această săptămână este dedicată conștientizării și sensibilizării tinerilor cu privire la tragedia Holocaustului, marcând astfel Ziua Internațională de comemorare a victimelor, care este pe data de 27 ianuarie. Evenimentele desfășurate în cadrul Săptămânii Memoriei Holocaustului au drept scop promovarea valorilor precum toleranța interetnică, dialogul intercultural și combaterea rasismului, antisemitismului și a altor forme de intoleranță. În instituțiile de învățământ, biblioteci, muzee și Centrele de tineret din Chișinău vor avea loc o serie de activități menite să aducă în atenție aceste valori și să comemoreze victimele Holocaustului”, a declarat Ion Ceban.

Printre activitățile programate se numără conferințe, mese rotunde, vizionare și discuții bazate pe filme documentare, concursuri de eseuri, flash-moburi, expoziții de desene și fotografii, sesiuni de informare, ore de lectură, excursii la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău și la Monumentul Victimelor Ghetoului Evreiesc. Săptămâna va fi deschisă și de un moment de reculegere în memoria victimelor Holocaustului, care va avea loc în instituțiile de învățământ pe data de 22 ianuarie.

Prin aceste inițiative, Primăria Chișinău își propune să consolideze memoria istorică și să promoveze valori esențiale pentru o societate bazată pe respect și înțelegere reciprocă.

 

In this article