Primarul ales din Bubuieci, Alexei Percemlî, acuzat de corupție

Procuratura Anticorupție a confirmat că Alexei Percemlî, primarul ales al comunei Bubuieci din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), este acuzat într-un dosar de corupție. El este învinuit,...

Procuratura Anticorupție a confirmat că Alexei Percemlî, primarul ales al comunei Bubuieci din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), este acuzat într-un dosar de corupție. El este învinuit, împreună cu o femeie, de trafic de influență, iar cauza penală a fost trimisă în judecată în ianuarie 2021, conform informațiilor furnizate de Centrul Național Anticorupție și procurorii anticorupție.

Conform acuzațiilor, în 2017, Percemlî și partenera sa de infracțiune ar fi pretins și primit o sumă de 2.000 de euro de la un cetățean, în schimbul promisiunii de a influența angajarea acestuia în cadrul Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Mai târziu, în 2018, ar fi pretins și primit o altă sumă de 7.000 de euro și 15.000 de lei de la același cetățean, sub pretextul influențării angajaților CNA și PA pentru a-l proteja de o investigație penală și pentru a-i restabili funcția anterioară, primind în total 4.000 de euro și 15.000 de lei.

În prezent, dosarul se află la etapa cercetării judecătorești, iar procurorii au declarat că se află în procesul audierii martorilor.

Într-o declarație ulterioară, Alexei Percemlî a recunoscut că este vizat în acest dosar penal, dar s-a declarat nevinovat, susținând că nu există probe împotriva sa.

In this article