Primarii suburbiilor au declarat că sunt gata să pregătească toată infrastructura necesară pentru a fi adus transportul public în localități

Primarii din suburbiile capitalei au semnat un demers către Consiliul Municipal Chișinău, prin care cer ca CMC să voteze proiectul de procurare a celor 100 de autobuze, propus...

Primarii din suburbiile capitalei au semnat un demers către Consiliul Municipal Chișinău, prin care cer ca CMC să voteze proiectul de procurare a celor 100 de autobuze, propus de primarul general.

În același timp, edilul capitalei s-a alăturat demersului semnat de primarii din suburbii.

„Primarii suburbiilor au declarat că sunt gata să pregătească toată infrastructura necesară pentru a fi adus transportul public în localități și că acest lucru îl așteaptă de mulți ani.

Știm că nu este ușor în această situație, în condițiile în care microbuzele și-au sistat activitatea. Oamenii merg kilometri pe jos pentru a ajunge la transportul public, sau stau în stații mult timp pentru a merge la serviciu, sau acasă.

Problema și necesitatea transportului este stringentă pentru municipiul Chișinău”, a declarat Ceban.

Proiectul cu privire la procurarea acestor unități de transport va fi luată în cadrul ședinței CMC din 19 mai.

Mă alătur și susțin demersul semnat astăzi de aproape toți primarii suburbiilor unde solicită consilierilor municipali să adopte în data de 19 mai la ședință CMC o decizie optimă pentru a soluționa problema transportului public și achiziționarea de noi unități de transport.

 

In this article