Primăria Chișinău urmează să ia mai multe decizii de anulare a taxelor pentru agenții economici

Municipalitatea monitorizează situația cu privire la pierderile care așteaptă economia capitalului din cauza stării de urgență instituită de Comisia Situații Excepționale. În același timp, Primăria Chișinău urmează să...

Municipalitatea monitorizează situația cu privire la pierderile care așteaptă economia capitalului din cauza stării de urgență instituită de Comisia Situații Excepționale. În același timp, Primăria Chișinău urmează să ia mai multe decizii de anulare a taxelor pentru agenții economici, lucru ce va veni drept suport pentru aceștia. Declarațiile au fost făcute de primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

„Am creat un grup de lucru pentru a dezvolta soluții pentru asistența agenților economici, inclusiv dezvoltarea oportunităților de tranzacționare online. Dar toate aceste măsuri ar trebui să fie coordonate cu politica economică de stat. Unele lucruri vor putea fi posibile când vor exista data exacte și statistici în acest sens. În ceea ce privește acțiunile însuși ale municipalității, acum dezvoltăm scenarii pentru ușurarea sau anularea taxelor locale pentru agenții economici în timpul unei perioade de șomaj tehnic și căutăm, de asemenea, modalități de a le oferi alte asistență. Aceste oferte vor fi prezentate în viitorul apropiat”, a precizat Ion Ceban.

Amintim că Starea de Urgență a fost instituită pe data de 17 martie și va expira pe 15 mai. Anterior, guvernul Chicu a declarat că nu va extinde Starea de Urgență.

In this article