Primăria Chișinău transportă produse în alte locații din țară, unde refugiații necesită ajutor

Primăria Chișinău repartizează produse necesare în locațiile din capitală, amenajate pentru refugiații din Ucraina. Potrivit primarului general Ion Ceban, produse alimentare, de igienă, albituri și haine sunt repartizate...

Primăria Chișinău repartizează produse necesare în locațiile din capitală, amenajate pentru refugiații din Ucraina.

Potrivit primarului general Ion Ceban, produse alimentare, de igienă, albituri și haine sunt repartizate de la Centrul Moldexpo, unde este punctul de colectare a ajutorului umanitar pentru refugiați, în locațiile din sectoarele capitalei, unde sunt amenajate locuri de cazare.

Produsele au plecat spre:

⁃ Centru de plasament al MAI de la Botanica
⁃ Sanatoriul Constructorul, Botanica
⁃ Căminul DGETS, Buiucani
⁃ Căminul Universității de Stat din Moldova, sectorul Rîșcani.

De asemenea, Primăria Chișinău transportă produse în alte locații din țară, unde refugiații necesită ajutor.

„ Un microbuz plin cu produse alimentare, haine și produse de igienă, merge către punctul vamal Palanca, acolo unde IGSU a amenajat corturi pentru persoanele care se refugiază din Ucraina”, a declarat primarul.

079114040 – este numărul permanent la Call-Centru cu privire la refugiați. Numărul de telefon face legătura cu mai multe servicii. „Rugăm să păstrăm calmul și mulțumim pentru solidaritatea de care dați dovadă. Angajații Primăriei Chișinău și voluntarii au lucrat pe tot parcursul nopții la Centrul Moldexpo, dar și la toate locațiile unde sunt refugiați.

Total în 2 zile la Moldexpo au fost plasate 460 persoane. Acum la Moldexpo sunt cazate 350 persoane”, a mai punctat Ceban. Toți angajații primăriei, asistenții sociali, voluntarii și lucrătorii medicali sunt pe loc.

In this article