Primăria Chișinău respinge zvonurile: Orele cu program prelungit nu au fost suspendate

Orele cu program prelungit nu au fost suspendate de municipalitate, așa cum se vehiculează eronat în spațiul public. Primăria Chișinău a cerut uniformizarea serviciului, prin legalizarea tuturor plăților....

Orele cu program prelungit nu au fost suspendate de municipalitate, așa cum se vehiculează eronat în spațiul public. Primăria Chișinău a cerut uniformizarea serviciului, prin legalizarea tuturor plăților. Este declarația primarului general Ion Ceban, care susține că Guvernul, prin ipocrizia de care dă dovadă, s-a opus propunerii edilului ca aceste ore să fie achitate, la nivel național, din bugetul de stat.

„Guvernarea continuă să fie ipocrită și să ceară Capitalei să achite pentru grupele cu program prelungit în școli, în timp ce, la nivel de executiv, s-au împotrivit acestui lucru și nu au susținut amendamentul nostru care presupune ca acest serviciu să fie achitat din bugetul de stat, în toate localitățile. Trebuie să remarcăm că grupele cu program prelungit nu au fost închise, iar municipalitatea va acoperi în continuare cheltuielile pentru 6000 de copii din familiile social-vulnerabil și prânzurile. Aceste lucru nu se face în nicio altă localitate”, a declarat Ion Ceban în cadrul unei emisiuni TV de la Unimedia.

Primarul Capitalei a precizat că s-a propus uniformizarea acestui serviciu prin punerea în legalitate a tuturor plăților făcute de părinți.

„Prima minciună este că a fost stopat programul de ore prelungite. Nu este și nici nu a fost. Din 1991 încoace trebuie să remarcăm că pentru orele cu program prelungit, părinții au plătit și au plătit informal, aceste taxe nu au fost contabilizate și variau de la 300 la 1500 de lei. Am vrut să uniformizăm, ca atunci când se achită pentru acest serviciu să fie legal. Trebuie să mai spun că nu există localitate în care PAS, fie prin autoritatea locală, de exemplu primar de la PAS, să asigure ore cu program prelungit. Această activitate nu este obligatorie. Ceea ce poate să facă este să intervină Ministerul Educației”, a precizat Ion Ceban.

In this article