Primăria Chișinău invită pe toți doritorii din Spania să participe la “Zilele Chișinăului la Barcelona”

Primăria Chișinău și diaspora moldovenească din Barcelona invită pe toți doritorii din Spania să participe la evenimentul special intitulat “Zilele Chișinăului la Barcelona”, pe 9 iulie. Piața Virrei...

Primăria Chișinău și diaspora moldovenească din Barcelona invită pe toți doritorii din Spania să participe la evenimentul special intitulat “Zilele Chișinăului la Barcelona”, pe 9 iulie. Piața Virrei Amat din cartierul Nou Barris va găzdui această manifestare culturală și comunitară care promovează tradițiile și valorile moldovenești.

Primarul Ion Ceban a anunțat cu entuziasm evenimentul și a subliniat importanța participării comunității moldovenești din Spania. În cadrul acestui eveniment, vor avea loc concerte și spectacole de muzică și dans susținute de ansambluri din țara gazdă și artiști consacrați.

“Vă așteptăm cu mare bucurie la Piața Virrei Amat din Barcelona, unde veți avea ocazia să vă bucurați de muzică și dansuri tradiționale spaniole și moldovenești”, a declarat primarul. “Vă invităm să petreceți o zi plină de emoții și sărbătoare într-un cadru autentic moldovenesc.”

Concertul va începe la ora 15:00, cu evoluția ansamblurilor de muzică și dans din Spania. Apoi, de la ora 19:00, publicul va fi încântat de prezența formației Zdob și Zdub, alături de Orchestra Fraților Advahov și de interpretul Gabriel Nebunu.

Pe lângă spectacolele culturale, evenimentul va oferi oportunitatea de a afla mai multe despre proiectele derulate de Primăria Chișinău. Unul dintre acestea este platforma educatieonline.md, care oferă acces la informații și activități interactive pentru elevi, de la clasa I până la clasa XII-a.

În plus, Primăria Chișinău pregătește lansarea Programului de instruire și suport pentru tineri și migranți, care va oferi cursuri online despre dezvoltarea afacerilor, contabilitate și aspecte juridice antreprenoriale. De asemenea, se vor acorda granturi pentru sprijinirea tinerilor și a celor aflați în afara țării în dezvoltarea afacerilor lor. Pentru mai multe informații, se poate accesa startup.chișinau.md.

Primarul Ion Ceban a îndemnat guvernul să devină partener în organizarea acestor evenimente, subliniind importanța acestora pentru moldovenii plecați peste hotare și necesitatea lor de a se conecta cu rădăcinile lor.

“Așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim cu toți moldovenii din Barcelona la ora 19:00”, a adăugat primarul Ceban. “Vă așteptăm cu brațele deschise pentru a petrece împreună o seară de neuitat într-o atmosferă moldovenească autentică.”

In this article