Primăria Chișinău cere deblocarea fondurilor pentru suburbiile orașului

Primăria Chișinău cheamă repetat autoritățile centrale să deblocheze situația financiară pentru primarii din suburbii, așa încât aleșii să poată continua și începe licitații. „Municipalitatea nu poate să transfere...

Primăria Chișinău cheamă repetat autoritățile centrale să deblocheze situația financiară pentru primarii din suburbii, așa încât aleșii să poată continua și începe licitații.

„Municipalitatea nu poate să transfere bani suburbiilor pentru investițiile stabilite în 2024. Vorbim despre o sumă de peste 100 de milioane de lei. Pentru a soluționa această problemă, săptămâna trecută, a avut loc o ședință la Ministerul Finanțelor cu reprezentanții Cancelariei de Stat, cu primarii din suburbii în ale căror localități nu putem efectua transferuri”, a declarat viceprimarul Olga Ursu în cadrul ședinței de azi a Primăriei Chișinău.

Olga Ursu a precizat că, deși au fost organizate ședințe comune cu autoritățile centrale, toate soluțiile oferite de municipalitate nu au fost acceptate de Ministerul Finanțelor.

„Respectiv, suburbiile sunt în imposibilitate de a face aceste transferuri, care, apropo, sunt esențiale. Este vorba de reparații în școli, iluminat stradal, drumuri, terenuri de joacă. Primarii din aceste suburbii nu pot începe licitații și nu pot plăti agenții economici pentru lucrările făcute. Cerem să fie soluționată de urgență problema, așa încât primarii din suburbii să poată începe licitațiile. Anul trecut, am avute peste 200 de proiecte fără a face diferențe politice”, a mai adăugat Olga Ursu.

In this article